-->

Type something and hit enter

On
Από μία ιδέα της φίλης μου Κωνσταντίνας που είχε συμβάλλει και σε αυτή την κατασκευή  βγήκε αυτό το αποτέλεσμα που βλέπετε στην εικόνα! Αν θέλετε κι εσείς να φτιάξετε μια εύκολη και οικονομική αλλά ενυπωσιακή Πασχαλινή λαμπάδα διαβάστε παρακάτω τις οδηγίες και...Καλή Ανάσταση!
Καταρχήν χρειαζόμαστε αλουμινένια κουτάκια από αναψυκτικά, αντί λοιπόν να τα πετάξετε στην ανακύκλωση κρατήστε τα! Για τα τρία σχέδια που σας δείχνω (πεταλούδα μικρή και μεγάλη και λαγός) το ένα κουτάκι είναι υπέρ αρκετό! Ξεκινάμε λοιπόν!
1.Τυπώνουμε και κόβουμε τα πατρόν (βλέπε εικόνα)
2. Κόβουμε με ένα μαχαίρι την κορυφή του κουτιού και στη συνέχεια με ψαλιδάκι κάνουμε ένα κάθετο κόψιμο μέχρι σχεδόν τον πάτο του κουτιού. Συνεχίζουμε το κόψιμο παράλληλα με τον πάτο του κουτιού και έχουμε ένα παραλληλόγραμμο κομμάτι αλουμίνιο στα χέρια μας.



3. Με ένα μαρκαδόρο σχεδιάζουμε το περίγραμμα από τα πατρόν στην πλευρά που είναι τα γράμματα

4. Κόβουμε τα σχέδια που φτιάξαμε με το μικρό ψαλιδάκι. Μπορείτε να κόψετε και με ψαλιδάκια που κάνουν σχέδια για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
5. Βάφουμε την πίσω πλευρά (αυτή με τα γράμματα) με μανό, κατά προτίμηση μεταλλικό χρώμα για να ταιριάζει καλύτερα αλλά και επειδή συνήθως είναι πιο καλυπτικά. Αν το μανό δεν είναι πολύ καλυπτικό περιμέντε να στεγνώσει και περάστε δεύτερο χέρι.


6. Στη συνέχεια πάρτε ένα λεπτό κομμάτι σύρμα (0,40 mm) περίπου 50 εκ και διπλώστε το στα 2 και στριφογυρίστε το. Διπλώστε το ξανά στα 2 και ξανακάντε την ίδια διαδικασία.



7. Αφού στεγνώσει το μανό, τοποθετήστε τη μικρή πεταλούδα πάνω στη μεγάλη και με το σύρμα που στριφογυρίσατε πριν, φτιάξτε το "σώμα" και τις "κεραίες" της πεταλούδας.

8. Διακοσμήστε το λαγουδάκι σας κατά βούληση, με φιογκάκια, στρασάκια, χαντρούλες ή ό,τι άλλο θέλετε.

10. Περάστε τρεις κορδέλες διαφορετικού χρώματος στο σύρμα της πίσω πλευράς της πεταλούδας και δέστε με αυτές έναν κόμπο στην πίσω πλευρά της λαμπάδας.

11. Φέρτε τις κορδέλες μπροστά και αρχίστε να τις τυλίγετε σταυρωτά στη λαμπάδα μέχρι να φτάσετε στο κάτω μέρος. Στο κάτω μέρος δέστε ένα κόμπο ή φιόγκο με τις κορδέλες.
12. Κολλήστε με κόλλα (κατά προτίμηση θερμόκολλα) το λαγουδάκι πάνω στις κορδέλες στην κάτω μεριά της λαμπάδας.
Η λαμπάδα σας είναι έτοιμη να σας συνοδεύσει στην εκκλησία τη βραδιά της Ανάστασης!


10 Comments

avatar

Τι ωραία ιδέα!! Για φέτος δεν προλαβαίνω αλλά του χρόνου σίγουρα θα φτιάξω μία! Καλή Ανάσταση!

avatar

Καλή Ανάσταση εύχομαι σε σενα κ στην οικογένειά σου,
και η φλόγα της λαμπάδας σου
να λάμψει στην καρδιά σου.

avatar

Καλή Ανάσταση να ευχηθώ και με υγεία αύριο.

avatar

Καλή Ανάσταση Δέσποινά μου!!
Υγεία και ελπίδα!!Φιλιά!!

avatar

Σ'ευχαριστώ για τις όμορφες ευχές! Καλή ΑΝΆΣΤΑΣΗ!

avatar

Καλή Ανάσταση , Κατερίνα μου!

avatar

Είναι πολύ όμορφη
Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα
Φιλάκια ...

avatar

Σ΄ευχαριστώ πολύ!
Χρόνια Πολλά!

Ευχαριστώ για τα σχόλιά σας!

Click to comment